Gizlilik Politikamızdaki Güncel Değişiklikler

Şifatopu olarak sunduğumuz yeni ürün ve hizmetlerle ilişkili olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca ("KVK Kanunu") hazırlamış olduğumuz Şifatopu Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikası ("Gizlilik Politikası") ile açıklanan kişisel veri işleme faaliyetlerimiz zaman zaman değişiklik gösterebilir.

Buna ek olarak, kimi zaman politikamızı daha kolay okunabilir hale getirebilmek amacıyla organizasyonel ve biçimsel değişiklikler yapabiliriz. Gizlilik Politikamızda son altı ayda yaptığımız değişikliklere ilişkin kısa bilgiye aşağıda ulaşabilirsiniz.

Gizlilik Politikamızın kapsamı; KVK Kanunu Madde 10 hükmü ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü Madde 13 hükmü uyarınca genişletilmiş olup kişisel verilerinize ilişkin faaliyetlerimiz konusunda en yüksek düzeyde şeffaflık sağlamak amacıyla siz ziyaretçilerimizin erişimine sunulmuştur.

Gizlilik Politikamız, güncellenen versiyonunda, kişisel verileri işlenen kişi grupları, kişisel veri kategorileri, kişisel verilerin işlendiği iş süreçleri, kişisel veri güvenliği sağlanmasına yönelik alınan tedbirler ve her bir kişisel veri kategorisine ilişkin saklama sürelerine ilişkin detaylı bilgiler içermektedir. 

1. Genel

Bundan böyle “Şiftopu” olarak anılacak Şifatopu A.Ş, web sitesini ziyaret edenlerin gizliliğini korumayı ilke olarak benimsemiştir. Bu nedenle, işbu gizlilik beyanı (“Gizlilik Beyanı”), web sitemizi kullanırken kullanıcılara ilişkin ne tür bilgilerin ŞifaTopu tarafından alındığını, bunların nasıl kullanıldığını ve korunduğunu açıklamaktadır. Ayrıca işbu Gizlilik Beyanı çerçevesinde bu bilgilerin doğruluğunun sizin tarafınızdan nasıl denetlenebileceği ve istediğinizde ŞifaTopu´e başvurarak bu bilgilerin silinmesini nasıl sağlayabileceğiniz belirtilmektedir. Söz konusu bilgilerin, mevcut ve geçerli olan veri koruma düzenlemelerine uygun olarak işlenmesi ve kullanılması için gerekli olan her türlü işlem ŞifaTopu tarafından yerine getirilecektir.

İşbu Gizlilik Beyanı, ŞifaTopu sitesinden link verilmiş başka siteler (hyperlinked web siteleri) için geçerli değildir.

2. Kişisel bilgilerin toplanması, kullanımı ve işlenmesi

Belirli bir kişiye ait kullanılacak ve işlenecek bilgiler, yalnızca bu kişinin kendi istemiyle veri girmesi ya da bu hususta açıkça muvafakat vermesi halinde mümkündür. Veri girilmesi veya bu hususta açıkça muvafakat verilmesi, kişinin aşağıda belirtilen şartlar ile mutabık olduğunun göstergesidir.

Sitemizi ziyaret ettiğinizde, sistem yönetimi, istatistik ve “back up” uygulamalarının gerektirdiği bazı bilgiler sunucularımızda otomatik olarak depolanacaktır. Bu verilerin arasında Internet servis sağlayıcınızın ismi, bazı durumlarda IP adresiniz, web gezgini yazılımınızın versiyonu, erişim sağlanan bilgisayarın işletim sistemi, bize yönlendiren websitesi, sitemizdeyken ziyaret ettiğiniz diğer siteler ve sitemizi bulmak için kullandığınız arama sözcükleri bulunmaktadır. Duruma bağlı olarak bu tür veriler, site ziyaretçisi hakkında bazı sonuçlar çıkarılmasını sağlar. Ancak hiçbir kişisel bilgi bu çerçevede kullanılmayacaktır. Bu tür kişiye özel veriler sadece anonimleştirilerek kullanılabilir. ŞifaTopu´in bu verileri dışarıdan bir hizmet sağlayıcısına yönlendirmesi durumunda, verilerin, veri güvenliğine ilişkin mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde aktarılması için gerekli teknik ve organizasyonel işlemler gerçekleştirilecektir.

Kendi isteğinizle kişisel bilgilerinizin verilmesi halinde, ŞifaTopu, bu bilgileri yasada öngörülen veya ziyaretçinin muvafakat beyannamesinde belirtilen sınırlamalar dahilinde kullanacağını, işleme tabi tutulacağını veya aktarılacağını taahhüt eder. Söz konusu kişisel bilgilerinin üçüncü kişilere aktarımı, sadece adli ya da idari mercilerce öngörülmesi halinde söz konusu olacaktır.

İşbu Gizlilik Beyanı´na ilişkin olası değişiklikler bu sayfada yayımlanacaktır. Bu çerçevede, size ait hangi bilgilerin saklandığına ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığına dair güncel olarak bilgi almanıza olanak sağlanacaktır.

3. Güvenlik

ŞifaTopu, size ait bilgileri güvenli biçimde saklamaktadır; dolayısıyla söz konusu bilgilerin herhangi bir kayıba, suistimale ya da değişikliğe karşı korunması için gerekli tüm önlemleri almaktadır. ŞifaTopu´in, gerekli hizmeti size ulaştırmak için bilgilerinize erişimi olan sözleşmesel ortakları, sözleşmesel yükümlülükleri çerçevesinde bu bilgileri gizli tutmak ve başka hiçbir amaçla kullanmamakla yükümlüdür. Bazı durumlarda kişisel bilgilerinizin ŞifaTopu bağlı şirketleriyle paylaşılması gerekecektir. Bu durumlarda da bilgileriniz gizli adledilecektir.

4. Çocuklara ait, kişiye dair bilgiler

ŞifaTopu web sitesinin yetişkinler tarafından kullanılması öngörülmüş olup, ŞifaTopu web sitesi çoçuklara yönelik değildir. ŞifaTopu, 14 yaşından küçük çoçuklara ilişkin bilgilerle ilgilenmemektedir. ŞifaTopu, söz konusu çoçuklara, herhangi bir kişiye ait bilgileri göndermemeleri konusunda sitede uygun bir yerde açık yönlendirmelerde bulunacaktır. Ebeveynlerin ya da yasal velinin, gözetimleri altındaki çocukların herhangi bir kişiye ilişkin bilgileri ŞifaTopu´e ulaştırıldığına dair şüpheleri olması halinde, eğer söz konusu bilgilerin silinmesi isteniyorsa, aşağıdaki adresten (6. Maddeye bkz.) derhal bizle irtibata geçmelerini rica ederiz. Böyle bir durumda, söz konusu bilgiler hiç vakit kaybetmeden silinecektir.

5. Çerez ("Cookie"ler)

6. İstekleriniz ve sorularınız

Depolanan bilgiler, yasal veya sözleşmesel dosyalama süresi sona erdiğinde veya ŞifaTopu´in artık gereksinimi kalmaması halinde ŞifaTopu tarafından silinecektir. Ancak, elbette siz istediğiniz zaman size ait bilgilerin silinmesini talep edebilirsiniz. Ayrıca gelecekte, istediğiniz zaman kişisel bilgilerinizin kullanım ya da işleme tabi tutulmasına dair muvakatinizi geri çekebilirsiniz. Bu tür durumlarda ya da kişisel bilgilerinize ait diğer tüm sorularınız konusunda elektronik posta yoluyla veri koruma sorumlusu İletişim (E-Mail: destek@sifatopu.com)’a danışabilirsiniz. Size ait bilgilerin saklanıp ve bu bilgilerin kullanım alanlarına ilişkin sorularınız için bizimle yine aynı yöntemle temasa geçebilirsiniz. Dileklerinize anında yanıt vermek için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

7. Sosyal Medya Eklentilerinin Kullanımı

Sosyal ağlar facebook.com ve Twitter eklentileri (“eklentiler”) web sayfalarımıza gömülebilir. İlgili servisler Facebook Inc. ve Twitter Inc. (“servis sağlayıcılar”) şirketleri tarafından sağlanır.

Facebook, Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ABD ("Facebook") tarafından işletilmektedir. Facebook eklentileri ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Twitter, Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ABD tarafından işletilmektedir. Twitter butonları ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://dev.twitter.com/web/tweet-button

Web sitelerimizi ziyaret ettiğinizde verilerinizin korunma seviyesini artırmak için bu eklentiler “Çift tıklanan butonlar” olarak uygulamaya konmuştur. Bu tarz bir entegrasyon bu tarz eklentiler içeren web sitelerine, web sitemiz içerisinden eriştiğinizde, otomatik olarak servis sağlayıcıların sunucularıyla bağlantı kurmamanızı sağlar. Sadece bu eklentileri etkinleştirmeniz durumunda veri aktarımına izin vermiş olursunuz ve tarayıcı servis sağlayıcıların sunucularına doğrudan bir bağlantı oluşturur. Çeşitli eklentilerin içeriği ardından ilgili servis sağlayıcı tarafından doğrudan tarayıcınıza aktarılır ve ardından ekranınızda görüntülenir.

Eklenti servis sağlayıcıya hangi websitesi sayfalarımızı ziyaret ettiğiniz söyler. Websitemizi gezerken Facebook ya da Twitter kullanıcı hesabınıza bağlı olmanız durumunda, servis sağlayıcı kullanıcı hesabınızla eriştiğiniz bilgiler gibi ilgi duyduğunuz alanlar hakkında veri toplayabilir. Herhangi eklenti fonksiyonunu kullanırken (örneğin “Like” [Beğeni] butonuna tıklandığında, yorum yazıldığında) bu bilgi de tarayıcı tarafından doğrudan saklanmak üzere servis sağlayıcıya aktarılır.

Facebook ya da Twitter tarafından veri toplanması ve kullanımı hakkında daha ayrıntılı bilgilere ve bu şartlar altında gizliliğinizi korumak için faydalanabileceğiniz haklar ve olasılıklara servis sağlayıcının veri koruma/gizlilik tavsiyeleri altından ulaşabilirsiniz.

Veri koruma/Facebook tarafından yayınlanan gizlilik tavsiyesi: http://www.facebook.com/policy.php

Veri koruma/Twitter tarafından yayınlanan gizlilik tavsiyesi: https://twitter.com/privacy

Facebook ya da Twitter'ın, sitelerinde sahip olduğunuz kullanıcı hesabınızla web sitemize ziyaretinize ilişkin bağlantı kurmasını engellemek için, web sayfalarımıza erişmeden önce ilgili kullanıcı hesaplarında oturumunuzu kapatmanız gerekir.

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: video

Filename: pages/about.php

Line Number: 11

Backtrace:

File: /home/u7615718/sifatopu.com/application/views/pages/about.php
Line: 11
Function: _error_handler

File: /home/u7615718/sifatopu.com/application/controllers/StaticPages.php
Line: 24
Function: view

File: /home/u7615718/sifatopu.com/index.php
Line: 338
Function: require_once

Vizyonumuz

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: vizyon

Filename: pages/about.php

Line Number: 14

Backtrace:

File: /home/u7615718/sifatopu.com/application/views/pages/about.php
Line: 14
Function: _error_handler

File: /home/u7615718/sifatopu.com/application/controllers/StaticPages.php
Line: 24
Function: view

File: /home/u7615718/sifatopu.com/index.php
Line: 338
Function: require_once


Misyonumuz

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: misyon

Filename: pages/about.php

Line Number: 17

Backtrace:

File: /home/u7615718/sifatopu.com/application/views/pages/about.php
Line: 17
Function: _error_handler

File: /home/u7615718/sifatopu.com/application/controllers/StaticPages.php
Line: 24
Function: view

File: /home/u7615718/sifatopu.com/index.php
Line: 338
Function: require_once